fbpx
Sari la conținut

Caini

Zgarda K9 Romania

Caini

Strămoșul lupului domesticit este câinele (Canis familiaris sau Canis lupus familiaris). Lupul actual este cea mai apropiată rudă supraviețuitoare a câinelui. Câinele, cunoscut uneori sub numele de câine domestic, descinde din lupul dispărut din Pleistocen.

Înainte de apariția agriculturii, în urmă cu aproximativ 15.000 de ani, vânătorii-culegători au îmblânzit câini ca primă specie. Câinii au devenit numeroase animale domestice ca urmare a asocierii lor îndelungate cu oamenii și și-au dezvoltat capacitatea de a prospera cu o dietă bogată în amidon, care ar fi insuficientă pentru alte canide.

caini

Strămoșul lupului domesticit este câinele (Canis familiaris sau Canis lupus familiaris). Lupul actual este cea mai apropiată rudă supraviețuitoare a câinelui. Câinele, cunoscut uneori sub numele de câine domestic, descinde din lupul dispărut din Pleistocen.

Înainte de apariția agriculturii, în urmă cu aproximativ 15.000 de ani, vânătorii-culegători au îmblânzit câini ca primă specie. Câinii au devenit numeroase animale domestice ca urmare a contactului îndelungat cu oamenii și și-au dezvoltat capacitatea de a prospera cu o dietă bogată în amidon, care ar fi insuficientă pentru alte canide.

Urmărește-ne pe instagram pentru mai multe poze.

Deși este imposibil de stabilit cu exactitate momentul în care o specie de lup sălbatic a evoluat în câine domesticit, majoritatea biologilor sunt de acord că schimbarea s-a produs în timp, pe măsură ce lupii s-au obișnuit să trăiască alături de oameni. Poate că consumarea resturilor de mâncare umană a fost modul în care lupii au luat pentru prima dată această cale.

Multe generații mai târziu, prin hrănirea deliberată a lupilor, este posibil ca oamenii să-i fi încurajat să rămână în apropiere. Este posibil ca acești lupi să fi fost în cele din urmă primiți în casele oamenilor și crescuți pentru a promova anumite trăsături. Se crede că totul s-a întâmplat pe o perioadă de mii de ani.

zgardă sau ham

Inteligența câinelui se referă la capacitatea câinelui de a percepe informații și de a reține cunoștințe pentru rezolvarea problemelor. Studiile efectuate pe doi câini indică faptul că aceștia au capacități excepționale de memorare și pot învăța prin deducție.

O cercetare cu un Border Collie pe nume Rico a arătat că acesta cunoștea etichetele a peste 200 de produse diferite. Prin utilizarea învățării prin excludere, el a dedus numele obiectelor noi și a reușit să recupereze cu succes aceste obiecte noi atât imediat, cât și la patru săptămâni după întâlnirea inițială.

Un alt Border Collie, Chaser, a fost subiectul unui studiu care a scos la iveală capacitatea sa de memorie și învățare. El știa numele și putea asocia verbal mai mult de o mie de cuvinte. Câinii sunt capabili să interpreteze limbajul corporal uman, inclusiv gesturile și indicarea, precum și comenzile verbale, și să răspundă în mod corespunzător.
Afla care sunt câteva dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le învețe un câine.

Majoritatea câinilor sunt un amestec de rase; potrivit unui studiu din 2015, doar 5% dintre câinii din adăposturi sunt de rasă pură. Aceste creaturi vin într-o varietate de temperamente, la fel ca și câinii, în toate dimensiunile, formele și culorile diferite. În timp ce un cocker spaniel poate fi drăguț și drăgălaș ca un pisoi, un bulldog poate părea fioros, dar poate fi la fel de blând ca un pisoi.

Avem pregatit pentru tine si un articol cu idei de nume pentru caini.