fbpx
Sari la conținut

Cum să alegi lesa potrivită

lesa k9

După cum bine știm cu toții lesa este obligatorie la plimbările cu cățeii. Indiferent de rasa, vârstă sau dimensiuni, animalul de companie trebuie plimbat în lesă.

Pe lângă faptul că ținutul în lesă este prevăzut prin lege, acesta oferă o mulțime de beneficii. Majoritatea acestor beneficii se regăsesc în controlul pe care îl oferă asupra cățelului. Acesta nu va fugi după alți câini, nu va ieși în stradă, nu va sari pe oameni sau pe alți căței, îl veți putea lega și astfel vă va aștepta unde l-ați lăsat cât timp mergeți la magazin.

Un alt avantaj îl reprezintă corecțiile ce pot fi aplicate în momentul în care observăm un comportament neconform. O simplă tragere fermă de lesă însoțită de un ”NU!” va ajuta cățelul să înțeleagă care sunt limitele și ce comportament nu este tolerat. 

 Prin astfel de corecții stopăm sărituri în stradă, eventuale lupte cu alți căței agresivi, etc. Cu ajutorul unei lese putem comunica cu câinele.

lesa

 

Lesa Ștrangulantă sau Slip-Leash 

Sunt perfecte pentru control și dresaj dacă sunt puse corect. NU LA BAZA GÂTULUI, SPRE PIEPT. Aceasta trebuie așezată cât mai sus, ÎN SPATELE URECHILOR.

Observăm un astfel de plasament al leselor/ zgărzilor mai ales în dresaj și la unitățile K9.

Aceste lese oferă exact avantajul de care are nevoie stăpânul în cazul unui câine care este agresiv sau care trage foarte tare.

Este contraindicat ca un cățel să fie nesupravegheat cu o astfel de lesă.

Lesele Retractabile 

 Permit cățelului să se deplaseze la o distanță mai mare față de stăpân. Acest lucru poate părea ca un avantaj, însă nu este așa. Acest lucru îngreunează viteza de reacție și controlul stăpânului.

Iată alte câteva dezavantaje:

  1. Datorită dimensiunii foarte mari a lesei cățelul se poate înfășura foarte ușor printre diferite obstacole.
  2. Se pot produce și diferite răni, cum ar fi cele produse de șocul primit în momentul în care cățelul aleargă și dimensiunea lesei ajunge la final. Datorită acestei dimensiuni cățelul prinde viteză și pot apărea și arsuri datorită frecării lesei de anumite părți ale corpului dacă stăpânul nu este atent.
lesa

Lesa Multifuncțională sau Lesa Ajustabilă

este probabil cea mai practică lesă. Aceasta poate fi folosită pentru a plimba doi căței, poate fi folosită ca și lesă ștrangulantă, îi poate fi ajustată dimensiunea, etc.

Lesa K9 România

este noul nostru proiect prin care am încercat să îmbinăm un design cât mai plăcut cu niște accesorii cât mai practice.

Lungimea poate fi ajustată cu ajutorul cataramei metalice, pentru fiecare dimensiune avem câte un mâner căptușit cu neopren, la mijlocul lesei avem inelul metalic care poate fi folosit pentru prinderea săculeților sau pentru a prinde lesa pe umăr când cățelul este liber.

Piesa de rezistență este carabina metalica a cărei închidere se declanșează în momentul în care atinge inelul zgărzii.

Te astăptă pe pagina magazinului nostru sau pe pagina de instagram pentru mai multe informații și poze cu Lesa K9 România.