fbpx
Sari la conținut

Zgardă sau ham

În misiune.

Zgardă sau ham?


Cățeii cool au o mulțime de opțiuni când vine vorba de accesorii. Astăzi ne vom concentra pe zgărzi și hamuri. Alegerea echipamentului potrivit pentru cel mai bun prieten patruped este mai mult decât stil. Noi credem că sănătatea și siguranța lor este pe primul loc. Pentru a fi sigur de cea mai bună decizie consultați veterinarii și dresorii locali.

So what now?

Pentru cățeii care își însoțesc stăpânii la jogging sau la ciclism, hamul este alegerea perfectă. Totodată, pentru plimbările liniștite cu un cățel neliniștit, hamul nu reprezintă cea mai bună alegere. Nimeni nu vrea să fie plimbat de un Husky prin trafic după o pisică. Un ham, distribuie sarcina în mod egal peste pieptul patrupedului și îl încurajează să tragă, oferindu-i un avantaj considerabil. În astfel de cazuri, recomandăm o zgardă, care să îi creeze un mic disconfort câinelui și să ofere avantaj și control stăpânului.

Deci, zgărzi?

Cea mai simplă și rapidă metodă pentru a ieși la plimbare o reprezintă zgarda. Aceasta este ușor de pus și cățelul o poate purtat non-stop, spre deosebire de ham, care devine incomod. Deși este o metoda convenabilă, zgarda poate face mai mult rău decât bine.

Stai, ce?

Dacă vorbim despre rasele: Boston Terrier, Pechinez, Buldog englez și francez, Pug-ul și Shih Tzu, etc. trebuie avut în vedere că aceste rase predispuse la Sindromul Obstructiv Respirator Brahicefalic, să evite purtatul zgărzii care poate sufoca și mai tare în cazul în care cățelul este obișnuit să tragă.

Deci, hamuri?

VEVERIȚE !!!

După această poveste de groază despre zgardă, acum vrem să vă spunem de ce credem noi că este importantă zgarda. Zgărzile sunt un accesoriu care ajută câinele să fie identificat, în sălbăticie, în oraș, când se îndepărtează prea mult sau când ai un cățel maestru în evadări. Este o modalitate prin care cățelul spune: „Am o casă!”

Echipament complet.

Un alt avantaj al zgărzii este faptul că ne ajută să avem un control mai bun, mai bine spus ne ajută să descurajăm decizia cățelului când acesta vede o veveriță și devine Super Cățel. Zgărzile sunt adesea folosite în dresaj pentru a corecta și a ghida cățeii. Totodată, pentru cățeii seniori, pentru cățeii miniature sau puii de până la câteva luni recomandăm protejarea căilor respiratorii și evitarea corecțiilor.

Deci, ce aleg?

Alegerea cea mai potrivită o puteți lua în urma consultării veterinarului și a dresorului. Echipamentul trebuie să fie potrivit pentru fiecare cățel în parte. Indiferent de opțiunea aleasă, cățelul dumneavoastră trebuie învățat să meargă la pas pentru a evita disconfortul zgărzii sau trasul excesiv în ham.

Dumneavoastră va trebui să puneți în balanță aceste avantaje și dezavantaje și să alegeți ce se potrivește cel mai bine cu așteptările dumneavoastră.

Află care sunt avantajele și dezavantajele anumitor lese din comerț din noul nostru articol. Dacă ți-au plăcut pozele și vrei să vezi mai multe te așteptăm pe pagina noastră de Instagram.

zgardă sau ham